contact vestigingen inloggen

Mogelijke premiebesparing op uw overlijdensrisicoverzekering

Doordat de levensverwachting stijgt, hebben verzekeraars de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen de afgelopen jaren flink verlaagd. Mogelijk kunt u geld besparen door uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten. Dit betekent dat u de oude verzekering beŽindigd en een nieuwe en goedkopere verzekering afsluit met dezelfde dekking.

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld voor de nabestaanden. Een uitkering vindt namelijk alleen plaats wanneer de verzekerde voor de einddatum van de verzekering komt te overlijden. Als de verzekerde op de einddatum nog in leven is, dan is er geen uitkering en vervalt de verzekering.

Laat u zich daarom goed adviseren over het doel en de hoogte van een overlijdensrisicoverzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u het risico van het overlijden van de kostwinner opvangen. Daarnaast wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld door een bank of geldverstrekker bij een hypothecaire of consumptieve lening. Als de leningnemer komt te overlijden, dan ontvangt de bank zijn uitgeleende geld terug uit de overlijdensrisicoverzekering.

Onze adviseurs zoeken graag uit of een overstap in uw geval mogelijk en zinvol is. Op basis van een vergelijking tussen verschillende aanbieders krijgt u een beeld van de mogelijke besparing op uw premie. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op.

Wilt u weten of u premie kunt besparen? Voer hier eenvoudig een†de premiecheck van verzekeraar Scildon uit.


© Thoma Groep 2019